Kies eens voor vegan! Ook dan kun je genieten van lekkernijen. Geniet nog altijd van Macaroni & Kaas, maar dan nog lekkerder.
Als je net als ik een liefhebber van Macaroni &
Kaas bent, zul je absoluut van deze gluten- en zuivelvrije versie
genieten. Natuurlijk, niets smaakt hetzelfde als het origineel, maar
deze versie zal zeker in de buurt komen. Bovendien is het natuurlijk
geweldig om iets romigs te eten zonder zuivel te gebruiken. Daarnaast
kun je de kleur van kaas nabootsen met gezonde producten zoals
flespompoen. De mix van tahini, miso, pompoen en voedingsgist geeft
deze macaroni haar kaasachtige consistentie. Als je graanvrij eet,
probeer deze macaroni dan met linzen- of kikkererwtenpasta. Zo is de
Macaroni & Kaas niet alleen glutenvrij, maar ook rijk aan vezels
en eiwitten!
Simpele Vegan Macaroni & Kaas
Totale bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Ingrediënten
- 1 zak glutenvrije pasta (rode linzen of Tinkyada bruine rijst)
- 1 ¼ kopjes water
- 1 kop gewone amandel of rijstmelk
- 1 zachtgemaakte kleine of 2 kopjes muskaatpompoen gesneden in blokjes (gestoomd of geroosterd)
- ¾ kopje voedingsgist
- 3 eetlepels arrowroot (pijlwortel) poeder
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel zout (of meer naar smaak)
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- ½ theelepel droge mosterd
- ½ theelepel paprika
- ½ theelepel biologische kurkuma
- Een snufje biologische cayenne peper
- 2 eetlepels biologische tahini
- 1 theelepel biologische zachte witte miso (of extra zout)
- Zwarte peper naar smaak
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Breng de pasta aan de kook en volg de aanwijzingen op de verpakking. Meng tijdens het koken van de pasta alle resterende ingrediënten in een blender.
- Giet de pasta af zodra deze al dente is, bewaar ongeveer 1⁄2 kop kookvocht en doe de pasta terug in de pan.
- Voeg het sausmengsel toe en verwarm al roerende, tot het mengsel kookt en indikt. Voeg een beetje kookvocht toe als de saus te dik wordt.
- Als de saus niet helemaal naar smaak is, voeg dan een beetje mosterd- en uienpoeder toe.
- Doe de pasta en 'kaassaus' samen in een grote ovenschaal en bestrooi met bruine rijstbroodkorrels. Bak 10 tot 20 minuten in de oven (hoe langer hoe krokanter).